Toespraken

Toespraak Sjoerd Potters

Waarom?

Een toespraak houden is een alledaagse bezigheid voor een handjevol mensen. De koning doet het regelmatig, net als ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning en andere hoge ambtenaren. Net als burgemeesters van grotere steden beschikken zij vaak over ervaren speechschrijvers, die in sommige gevallen slechts over één of enkele thema’s schrijven. In zo’n geval kun je het schrijven van een speech met een gerust hart uit handen geven.

Voor anderen is het minder vanzelfsprekend: niet alleen het speechen zelf, maar ook het voorbereiden en schrijven ervan. In kleinere gemeenten hebben burgemeesters, wethouders, hogere ambtenaren en gemeenteraadsleden deze hulp vaak niet. Ook ontbreekt het hen regelmatig aan tijd om “diep in de materie te duiken”, zichzelf in te leven en een bezielde toespraak voor te bereiden.

Wat kan René voor je doen?

Voor eenieder die hiermee worstelt, is er “Verlichte vertelkunst”. René gaat op zoek naar de essentie van de toespraak en schrijft een verlicht verhaal, dat past bij de spreker, bij het moment en bij het publiek. Hij doet dat in verbinding met zijn opdrachtgever en zoekt waar nodig aansluiting bij haar of zijn gevoelens bij het thema. Hij verlicht zo ook het werk bij het voorbereiden van een speech. Daarnaast beschikt René ook over coaching vaardigheden en kan hij een spreker retorisch ondersteunen (zie: retoriek).

René is opgeleid als Neerlandicus en als wiskundige: behalve taalvaardig is hij ook analytisch. Hij is snel thuis in uiteenlopende, ook meer complexe, onderwerpen (zie: Wie is René?).

Naast toespraken verlicht René ook het werk aan andere formele en minder formele teksten:

  • brieven, voorwoorden, beleidsteksten;
  • teksten over toespraken, gedichten en liedjes bij persoonlijke gebeurtenissen (zie: gelegenheidsteksten).

Hoe ga ik te werk?

Neem contact op via deze site. Schrijf duidelijk op wat je wilt of vraag of ik je opbel om dat uit te zoeken. Wanneer het duidelijk is, krijg je een prijsindicatie. Die is afhankelijk van de (geschatte) hoeveelheid tijd en van de deadline voor de tekst, die ik je ga leveren.

Neem contact op

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!